Λουίζα η θαυματουργή!

Ο θάμνος με τα όμορφα ανθάκια και με το υπέροχο άρωμα που χαρίζει απλόχερα τις ευεργετικές του ιδιότητες έχει όνομα και λέγεται Λουίζα! Το βότανο Λουίζα έχει καταγωγή από την μακρινή Νότιο Αμερική και σε μερικές χώρες είναι γνωστή και ως λεμονόχορτο επειδή έχει μυρωδιά όμοια με αυτή από το λεμόνι! Το λατινικό της όνομα είναι «Lippia citriodora» και ανήκει στην οικογένεια των Verbenaceae.

Είναι πολυετές φυλλοβόλος θάμνος που φτάνει σε ύψος μέχρι και τα 2,5 μέτρα. Τα άνθη του είναι πανέμορφα σε λευκό ή ρόδινο χρώμα και στολίζουν την κάθε γωνιά!

Εκτός όμως από την ομορφιά και το άρωμα, η Λουίζα είναι θαυματουργή αφού εάν την πιούμε στο ποτήρι, μας προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας.
Ένα αφέψημα της σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει σε δυσπεψίες ή σε γενικά προβλήματα στομάχου, στην μείωση της κυτταρίτιδας, μπορεί να ρίξει τον πυρετό και να ανακουφίσει τις ημικρανίες!

Επίσης είναι κατάλληλο καθαριστικό για το πρόσωπο και το στόμα! Τέλος βοηθάει στη χαλάρωση μετά από μια κουραστική μέρα!

Μπορούμε να καλλιεργήσουμε τη Λουίζα σε μια γλάστρα και να την έχουμε συνέχεια κοντά μας! Της αρέσει η ζέστη αλλά αντέχει και σε χαμηλές θερμοκρασίες ενώ αρκείται και σε λίγο πότισμα!