Χειμωνανθός

Όπως μαρτυρεί και το όνομά του ο Χειμωνανθός είναι το άνθος του χειμώνα δηλαδή ανθίζει από το Δεκέμβριο ως τον Φεβρουάριο! Τα άνθη του είναι όμορφα, κίτρινα και έχουν ωραίο άρωμα! Είναι ένα φυλλοβόλο φυτό με όρθιο σχήμα. Μπορεί ο χειμωνανθός να μην είναι τόσο γνωστός στη χώρα μας αλλά στην Ιταλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ιδιαίτερα αγαπητό φυτό. Είναι διάσημο για την αντοχή του στο κρύο και στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες γενικά και έχει πλούσια ανθοφορία κατά το χειμώνα! Τα φύλλα του είναι ανοιχτά πράσινα και το ύψος του δεν ξεπερνά τα 4 μέτρα. Τα άνθη του όπως προαναφέρθηκε τα συναντάμε σε κίτρινο χρώμα με λίγο κόκκινο στο κέντρο ή σε λευκό χρώμα.

Ο χειμωνανθός πραγματικά αγαπάει το χειμώνα καθώς έχει παρατηρηθεί ότι είναι από τα μοναδικά φυτά που δείχνουν τέτοια μεγάλη ανθοφορία αυτήν την εποχή! Του αρέσει όμως και ο ήλιος γι’ αυτό είναι προτιμότερο αν τοποθετείται σε γωνιές που βλέπουν τον ήλιο. Γενικά το φυτό αυτό θέλει το χώρο του και δε πολυσυμπαθεί τις γλάστρες. Ένας κήπος όμως του είναι ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον για να σταθεί στο ύψος του!

Εάν το θέλετε μέσα στο σπίτι βάλτε μερικά κλαδάκια του σε ένα βάζο για μερικές μέρες και απολαύσετε το άρωμά του! Εάν πάλι το θέλετε για τη βεράντα σας εφόσον δε διαθέτετε κήπο θα ήταν καλύτερα να το ξανασκεφτείτε ή τουλάχιστον να το βάλετε σε μια μεγάλη γλάστρα και να του παρέχεται ιδιαίτερη φροντίδα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *