Αλλυσός ο μικροσκοπικός!

Το μικροσκοπικό αυτό φυτό με τα μοναδικά ανθάκια του φτάνει έως και τα 15 εκατοστά ύψος! Τ αάνθη του μπορούμε να τα συνατήσουμε σε λευκό ή μωβ και έχουν υπέροχο άρωμα! Ο λόγος για τον Αλυσσό, το ετήσιο έρπον ανθόφυτο που στολίζει με ιδιάιτερο τρόπο τις γλάστρες και τις ανθοδέσμες σας.

Η ανθοφορία του ξεκινάει τον Ιούνιο και κρατάει έως τις αρχές του Φθινοπώρου. Ο Αλυσσός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως λουλουδένια δαντέλα γιατί είναι τόσο μικροσκοπικό κι εκλεπτυσμένο φυτό που μοιάζει με γαλλική δαντέλα!

Το φυτό αυτό αγαπάει πολύ τον ήλιο αλλά και τη σκιά! Δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικός σαν φυτό αλλά του αρέσει η φροντίδα και η στοργή! Το έρπον αυτό φυτό είναι εξαιρετική επιλογή για τον κήπο σας ή για τς γλάστρες στη βεράντα σας! Επίσης μπορείτε να τον φυτέψετε ώστε να κρέμεται στα κάγκελά σας και να στολίζει το μπαλκόνι σας!

Με την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να αντέξει και κατά την περίοδο του χειμώνα!Τέλος προτείνεται και ως λουλούδι για νυφική ανθοδέσμη γιατί χαρίζει αυτήν την κομψή και ρομαντική πλευρά σε συνδυασμό με άλλα υπέροχα λουλούδια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *