Το ανυπόμονο λουλούδι

Όπως φαίνεται η ανυπομονησία δεν είναι μόνο ανθρώπινο χαρακτηριστικό αλλά και των φυτών! Η Ανυπομονεσία  ή αλλιώς η Ιmpatiens Walleriana κατάγεται από την Ανατολική Αφρική και είναι ένα ανυπόμονο φυτό που πήρε το όνομά του από την φοβερή ανθοφορία του! Το όνομά της είναι λατινικής προέλευσης και σημαίνει φυσικά ανυπομονησία Οι σπόροι πετάγονται από τον καρπό της πολύ γρήγορα γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως ανυπόμονο!

Η Ανυπομονεσία έχει πολλά είδη και ανθίζει από την άνοιξη έως και το Φθινόπωρο και έχει άνθη σε πολύ όμορφα χρώματα όπως λευκό, κίτρινο μωβ αλλά πολλές φορές έχει και δίχρωμα άνθη!

Είναι ένα ιδανικό φυτό για τον κήπο ή τη βεράντα σας όμως χρειάζεται αγάπη, φροντίδα και σκιά! Αγαπάει τον ήλιο αρκεί να βρίσκεται σε υγρό χώμα, κι επίσης απολαμβάνει το φωτεινό και ζεστό περιβάλλον ειδικά το καλοκαίρι!

Οπότε στόλισε τις γωνιές του σπιτιού σου με τη χρωματιστή Ανυπομονησία, προμηθεύσου το κατάλληλο λίπασμα για να τη φροντίζεις και απόλαυσε την ομορφιά του φυτού κάθε στιγμή της μέρας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *