Χειμωνανθός: το άρωμα του Χειμώνα

Ο Χειμωνανθός είναι ένα από τα πιο αρωματικά φυτά του Χειμώνα. Τα άνθη του εμφανίζονται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο σε μικρές ομάδες, πάνω στα γυμνά κλαδιά του φυτού. Τα πέταλά του είναι μακρόστενα σε απαλό κίτρινο ή και λευκό χρώμα. Στο κέντρο ξεχωρίζουν οι πορφυροί ανθήρες.

Ο Χειμωνανθός αναπτύσσεται σε εδάφη που στραγγίζουν καλά. Οι θέσεις του πρέπει να είναι ηλιόλουστες και ημισκιερές. Ανθεκτικός πολύ στο κρύο αφού αντέχει σε θερμοκρασίες κάτω των -20 βαθμών C. Φυτό κατάλληλος για συστάδες και φράχτες, ωστόσο και τα άνθη του είναι υπέροχα για τα βάζα του Χειμώνα. Το άρωμά του πραγματικά μπορεί να αλλάξει διάθεση στο σπίτι σας.

Ο Xειμωνανθός δεν είναι απαιτητικός ως προς το πότισμα.Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χρειάζεται να τον ποτίζεται μια-δυο φορές τη βδομάδα. Σχετικά με τη λίπανση, κατά την περίοδο της Άνοιξης, πρέπει να προσθέσετε στον Χειμωνανθό πλήρες λίπασμα για να έχει καλή ανάπτυξη και ανθοφορία. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο κλάδεμα, που δεν πρέπει να είναι αυστηρό, καθώς ο Xειμωνανθός ανθοφορεί σε ξύλο ηλικίας δυο ετών. Έτσι χρειάζεται πάντοτε να αφήνουμε παλαιότερους βλαστούς ώστε να εξασφαλίσουμε την ανθοφορία της επόμενης χρονιάς. Τέλος, ο Xειμωνανθός πολλαπλασιάζεται τόσο με σπόρους και με μοσχεύματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *