Τα λουλούδια του Αγίου Βαλεντίνου: ιδέες και συμβολισμοί

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και των ερωτευμένων πλησιάζει και όλοι ή όλες θα σκεφτούμε να χαρίσουμε λουλούδια στους αγαπημένους μας ή θα δεχθούμε λουλούδια από εκείνους. Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά και να «μιλήσετε» στο αγαπημένο σας πρόσωπο με συμβολισμούς, δεν έχετε παρά να επιλέξετε άλλα λουλούδια από τα συνηθισμένα κόκκινα τριαντάφυλλα του πάθους. Ας δούμε παρακάτω κάποια λουλούδια που αν τα προσφέρετε την ξεχωριστή αυτή μέρα των ερωτευμένων, το αγαπημένο σας πρόσωπο θα καταλάβει ότι ψάξατε πολύ και δεν πήρατε ό,τι πιο κόκκινο βρήκατε μπροστά σας.

-Μενεξέδες και βιολέτες


Είναι ανοιξιάτικο λουλούδι και αν είστε τυχεροί, καθώς ανθοφορεί αρχές της Άνοιξης, μπορεί να το βρείτε σε υπέροχα χρώματα. Συμβολίζει την πίστη και τη σεμνότητα. Το αγαπημένο σας πρόσωπο με αυτό το λουλούδι θα καταλάβει και την αφοσίωσή σας στο πρόσωπό του. Οι αρχαίοι Έλληνες έβλεπαν στα άνθη της βιολέτας τη γονιμότητα και την αγάπη.

-Η γαρδένια

Θα την προσφέρετε σε γλάστρα αν το αποφασίσετε. Η γαρδένια συμβολίζει τον κρυφό έρωτα. Αν, λοιπόν, διστάζετε να το πείτε με λέξεις, τότε τι καλύτερο από το να προσφέρετε μια γαρδένια στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει στις 14 Φεβρουαρίου, του Αγίου Βαλεντίνου. Η γαρδένια υπογραμμίζει την αισθησιακή πλευρά της γυναίκας. Μην ξεχνάτε πως αποτελεί τη βάση για κάποια από τα πιο αισθησιακά και γνωστά γυναικεία αρώματα.

-Λευκά κρίνα

Σύμβολο της αγνότητας, της θηλυκότητας και της καρποφορίας. Ο άνδρας που προσφέρει λευκά κρίνα στη σύντροφό του θέλει να της πει πως βλέπει τη ζωή του μαζί της. Θέλει τα παιδιά της και να είναι η βάση της οικογένειάς του. Κατά την αρχαία Ελλάδα αλλά και τη Ρωμαϊκή εποχή για να ευχηθούν στις νύφες βίον ανθόσπαρτον και καλούς απογόνους πρόσφεραν στεφάνια με Λίλιουμ. Για αυτό επιλέγονται πολύ συχνά για γαμήλιο στολισμό. Πάρτε στα σοβαρά αυτό που θέλει να σας πει αν σας προσφέρει κρίνα…

-Ορτανσία

Αν είστε καιρό μαζί και με διάφορα προβλήματα στη σχέση σας, τότε ο σύντροφος που θα σας προσφέρει ορτανσίες, θέλει να σας εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την κατανόηση που δείχνετε. Είναι ένα λουλούδι που συνηθίζεται να προσφέρεται και στις επετείους γάμου για να εκφράσει το «ευχαριστώ» του ενός συντρόφου προς τον άλλον.

-Ορχιδέα

Η ορχιδέα είναι σύμβολο πολυτέλειας και ομορφιάς. Όμως η ορχιδέα είναι και το απόλυτο σύμβολο της αγάπης. Αυξάνεται εύκολα και ανθίζει κάτω από οποιεδήποτε συνθήκες, Έχουν συμβολισμό τους τη γονιμότητα και γι’ αυτό συνηθίζεται να προσφέρονται και σε ζευγάρια που περιμένουν παιδί. Λέγεται πως είναι το λουλούδι εκείνο που προσφέρεται στην 14η και την 28η επέτειο γάμου. Φυσικά και για την ημέρα των ερωτευμένων.

-Παπαρούνα

Σπάνια θα βρούμε στα ανθοπωλεία παπαρούνες για να προσφέρουμε ένα μπουκέτο από αυτές στο αγαπημένο μας πρόσωπο. Αν πάλι τις μαζέψει με προσοχή για να σας τις προσφέρει, σημαίνει πως έχει διαβάσει πάρα πολύ… Η παπαρούνα στην Κίνα συμβολίζει την πραγματική αφοσίωση και την πίστη μεταξύ εραστών. Να χαμογελάσετε και να τον ευχαριστήσετε και για την προσπάθεια να τις μαζέψει αλλά και για το μήνυμα.

-Τουλίπα

Αν θέλετε να εκφράσετε την απελπιστική αγάπη στο αγαπημένο σας πρόσωπο, ένα μπουκέτο κίτρινες τουλίπες –ναι, κι όμως κίτρινες!- είναι αυτό που πρέπει να προσφέρετε. Η τουλίπα εκφράζει ξεκάθαρα το «σ’ αγαπώ», ωστόσο οι κόκκινες συμβολίζουν την αληθινή αγάπη αλλά οι κίτρινες κάνουν τη διαφορά δηλώνοντας την αγάπη που σε κάνει να χάνεις τα λόγια σου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *