Τι συμβολίζουν τα λουλούδια που σας προσφέρουν;

Έχουμε συνηθίσει τα πάντα να τα ερμηνεύουμε με κάποιο τρόπο. Καλό ή κακό; Χρήσιμο ή εντελώς άχρηστο… δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι το πράττουμε. Το ίδιο κάνουμε και όταν μα προσφέρουν λουλούδια. Γιατί μαργαρίτες και όχι τριαντάφυλλα; Γιατί τριαντάφυλλα και όχι τουλίπες; Τι θέλουν να μας πουν; Ας δούμε τι συμβολίζουν μερικά από τα λουλούδια που κυρίως πρωταγωνιστούν στα μπουκέτα που μας προσφέρονται…

-Τα τριαντάφυλλα

Τα τριαντάφυλλα συμβολίζουν λένε την αγάπη. Τα κόκκινα λένε πως συμβολίζουν τον φλογερό και παθιασμένο έρωτα ενώ τα άλλα πιο ήπιες καταστάσεις.

-Οι ζέμπερες

Αν σας προσφέρουν ζέρμπερες σημαίνει πως σας βλέπουν με αγνότητα. Λέγεται πως οι ζέρμπερες είναι σύμβολο ομορφιάς και αγνότητας. Μπορεί βέβαια αυτός που σας προσφέρει ζέρμπερες να είναι τρελά ερωτευμένος μαζί σας και να μην ξέρει ο Χριστιανός ότι οι ζέρμπερες αν και ωραίες δεν εννοούν κανένα πάθος. Οπότε, μην βιαστείτε να κρίνετε τις προθέσεις του.

-Τουλίπες οι τέλειες

Οι τουλίπες είναι σύμβολο της τέλειας αγάπης. Θεωρούνται ως ένα από τα πλέον αψεγάδιαστα λουλούδια… Υπέροχες σε όποιο χρώμα και αν τις παραλάβετε! Να ξέρετε πως ζουν με ζάχαρη στο νερό και λίγο ξύδι.

-Κρίνα λευκά

Λανθασμένα κάποιοι έχουν συνδέσει τα κρίνα με την αγνότητα. Τα λευκά κρίνα συμβολίζουν ομορφιά, γοητεία, αισθησιασμό και στιλ. Να το χαρείτε αν σας τα προσφέρουν. Σημαίνει ότι σας βλέπουν ως θεότητα.

-Ορχιδέες

Στις ορχιδέες παραδίνεστε. Όχι γιατί είναι το ακριβότερο άνθος όλων αλλά γιατί είναι το απόλυτο σύμβολο πολυτέλειας, ομορφιάς, αγάπης αλλά και ισχύος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *